V postopku registracije uporabnikov spletnega mesta ntk-sg.si (»spletno mesto«) moramo od vas pridobiti nekatere vaše osebne podatke.

Politika zasebnosti opredeljuje  način in metode, ki jih uporabljamo v povezavi z varovanjem ter zbiranjem, uporabo in posredovanjem vaših osebnih podatkov. Ponudnik spletnega mesta NTK Slovenj Gradec (»klub«) bo z vašimi osebnimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Z registracijo na spletnem mestu soglašate z načinom varovanja, ravnanja in posredovanja vaših osebnih podatkov na način, ki je opisan v politiki zasebnosti.

Klub zagotavlja vsem uporabnikom varovanje osebnih podatkov, ki jih vnesejo ob registraciji, skladno z uredbo GDPR ter vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Vsi osebni podatki uporabnikov, ki jih bomo zbrali z vaše strani bodo namenjeni izključno uporabi na spletnem mestu ter administraciji storitev, te podatke pa bo ponudnik uporabljal ali razkril le za namene, zaradi katerih jih je z vašim privoljenjem zbiral oziroma na zahtevo uradnih organov Republike Slovenije.

Spletno mesto zbira določene podatke o vašem obisku, kot so ime ponudnika internetnih storitev in naslov IP, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura, ko dostopate do mesta, strani, ki jih obiščete na mestu, in internetni naslov spletnega mesta, neposredno s katerega ste prišli na naše mesto.

Klub  zbira naslednje vrste osebnih podatkov:

  • Ime in priimek
  • Naslov
  • e-naslov

Klub zbira, obdeluje in hrani podatke o uporabnikih za naslednje namene:

  • komunikacijo med uporabniki spletnega mesta in med izdajateljem in uporabniki spletnega mesta,
  • obveščanje posameznikov o aktualnih novicah in dogodkih,
  • oglaševanju naših poslovnih partnerjev.

Klub lahko podatke o obiskih spletnega mesta združi z anonimnimi demografskimi podatki, ki jih lahko uporabimo za ponujanje ustreznejše vsebine spletnega mesta. V nekaterih delih spletnega mesta z omejenim dostopom, bomo podatke o obiskih spletnega mesta z vašim soglasjem združili z osebnimi podatki, če taki podatki obstajajo, da bi vam lahko ponudili vsebino, prilagojeno po meri.

Če ne podate soglasja, vam prilagojena storitev ne bo na voljo in vaših osebnih podatkov ne bomo združili s tistimi o obiskih spletnega mesta.

Klub lahko vaše podatke razkrije, če jo to zakonsko določeno, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za:

  1. zagotovitev skladnosti z zakonskimi odredbami ali sodnimi postopki proti ponudniku ali spletnemu mestu;
  2. zaščito in varovanje pravic ali lastnine ponudnika ali naše družine spletnih mest;
  3. ukrepanje v nujnih okoliščinah za zaščito osebne varnosti zaposlenih ponudnika ali posrednikov, uporabnikov izdelkov ali storitev ponudnika ali javnosti. Klub se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varoval podatke in pri tem postopal v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov.

S sprejemom splošnih pogojev in uporabo spletnega mesta uporabniki soglašajo, da klub ne more zagotoviti varnosti ali zasebnosti informacij, ki se prenašajo preko interneta ali elektronske pošte, ter da ponudnika ne bodo smatrali za kakorkoli odgovornega v povezavi z uporabo vseh tovrstnih informacij s strani tretjih oseb. Obstaja možnost, da drugi člani ali uporabniki storitve, vključno z neregistriranimi uporabniki, pošljejo, navežejo ali predajo storitvi oziroma drugim uporabnikom napadalno ali obsceno gradivo in da bodo uporabniki takšnemu gradivu izpostavljeni. Prav tako je možno, da lahko drugi zlorabijo osebne podatke uporabnikov preko uporabe storitve ter da jih lahko uporabijo za vznemirjanje ali ogrožanje. S sprejemom splošnih pogojev se uporabniki ali člani strinjajo, da ponudnik ni odgovoren za ravnanje tretjih oseb z informacijami, ki jim jih pošiljajo sami.

Klub posameznikom v skladu z GDPR zagotavlja naslednje pravice:

Pravica do popravka netočnih osebnih podatkov

Posameznik ima od kluba pravico zahtevati, da popravi oziroma dopolni netočne oziroma pomanjkljive osebne podatke v zvezi z njim.

Klub bo posameznika v primeru popravka ali dopolnitve osebnih podatkov brez odlašanja obvestil.

Pravica do izbrisa/pozabe

Od kluba ima posameznik pravico zahtevati takojšen izbris osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim.

Klub bo posameznika v primeru izbrisa osebnih podatkov o izbrisu brez odlašanja obvestil.

V Kolikor želite, da vaše osebne podatke izbrišemo iz zbirke osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta, nam to prosim sporočite na naslov: ntk.sg2013@gmail.com .

Pravica do omejitve obdelave osebnih podatkov

Posameznik ima od kluba pravico zahtevati, da ponudnik omeji obdelavo njegovih osebnih podatkov v primeru njihove netočnosti, nezakonitosti, prenehanja namena obdelave ali vložitve ugovora.

Pravica do prenosljivosti vaših podatkov

Posameznik ima od kluba pravico zahtevati, da mu posreduje osebne podatke, ki jih obdeluje v zvezi z njim.

Posameznik ima od kluba pravico zahtevati, da osebne podatke, ki jih obdeluje v zvezi z njim, na njegovo zahtevo posreduje drugemu upravljavcu.

Pravica do ugovora

Poleg pravice do preklica privolitve lahko, v primeru uporabe osebnih podatkov posameznika za namene obveščanja oz. neposrednega trženja, posameznik kadarkoli pisno zahteva prenehanje uporabe njegovih osebnih podatkov v ta namen.

V primeru ugovora obdelavi za namene trženja, bo klub osebne podatke posameznika v namen trženja in obveščanja nemudoma prenehal obdelovati.

Vse pravice posameznik lahko uveljavi s pisno oziroma elektronsko zahtevo klubu. Zahtevo pošljete po pošti na naslov NTK Slovenj Gradec, Legen 17, 2380 Slovenj Gradec ali na elektronski naslov ntk.sg2013@gmail.com.

Pravica do dostopa do osebnih podatkov v zvezi z vami

Od kluba imate pravico dobiti potrditev ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, zahtevati dostop do osebnih podatkov v zvezi z vami ter naslednje informacije:

  • namen obdelave,
  • vrsto osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z vami,
  • uporabnike vaših osebnih podatkov,
  • predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov,
  • vir osebnih podatkov.

Kršitev varstva osebnih podatkov

V primeru kršitve varstva vaših osebnih podatkov in v primeru, da bi bila ob tem izkazana verjetnost, da bi taka kršitev varstva osebnih podatkov lahko povzročila veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma obvestili.

V primeru kršitve varstva osebnih podatkov bomo brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v 72. urah po seznanitvi s kršitvijo varstva vaših osebnih podatkov, o njej obvestili pristojni organ.

Pravica do pritožbe

Pravico imate, da v primeru kršitve varstva osebnih podatkov zoper upravljavca vložite pritožbo pri pristojnem nadzornem organu na naslov: Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana ali na: gp.ip@ip-rs.si.

Splošne informacije

Politiko zasebnosti lahko občasno posodobimo. Ko to storimo, bomo ustrezno spremenili datum zadnje spremembe, prikazan na politiki zasebnosti.

V primeru vseh vprašanj, nejasnosti in uveljavljanja vaših pravic iz področja osebnih podatkov se obrnite na kontaktno osebo upravljavca na naslov: ntk.sg2013@gmail.com.

 

Piškotki

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih portal naloži na vaš računalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnih strani, drugi pa lahko beležijo nekatere parametre obiska strani in tako preko analitičnih izpisov pomagajo pri ohranjanju kakovosti spletnih strani. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Spletna stran www.ntk-sg.si uporablja piškotke za lastno uporabo, z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje in optimizacije prikaza vsebin. Nekateri piškotki so lahko v lasti tretjih spletnih mest in so uporabljeni za beleženje parametrov obiska naše spletne strani, in nam pomagajo pri kasnejši analizi in izboljšavah spletnega mesta ali v namen naprednega oglaševanja kot je ponovno oglaševanje. V kolikor ne želite uporabljati piškotkov, lahko svoje nastavitve spremenite na povezavi na koncu strani. Podrobnejše informacije o piškotkih so navedene v spodnji tabeli.

Vrste piškotkov

Obvezni piškotki oz. izjeme v zakonu Namen Trajanje Upravljalec
cookie_agree omogoča shranjevanje vaše odločitve o sprejemu piškotkov 1 leto zalozbamis.com
Piškotki, za katere je potrebna privolitev Namen Trajanje Upravljalec
_utma Računa kolikokrat je bil uporabnik na naši spletni strani 2 leti google.com
_utmb, _utmc Računajo dolžino vašega obiska na naši strani do konca seje google.com
_utmz Beleži, kako je obiskovalec prišel na našo spletno stran (preko ključne besede, iskalnika itd.) 6 mesecev google.com
id Meri učinkovitost naših oglasov, omejuje število ogledov določenega oglasa ter prikazuje oglase ki bližje sovpada vašim željam. 2 leti doubleclick.net

Spremeni nastavitve piškotkov:

  • Da, želim, da NTK Slovenj Gradec za mojo boljšo uporabniško izkušnjo, uporablja piškotke.
  • Ne, ne želim, da NTK Slovenj Gradec za mojo boljšo uporabniško izkušnjo, uporablja piškotke.

Na spletni strani uporabljamo piškotke za spremljanje obiskanosti, s ciljem izboljšanja in lažjega brskanja po spletnih straneh. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close